maandag 30 december 2013

Tarangire


Met prachtig uitzicht over de Ngorongoro krater hebben we weer goed ontbeten. Daarna weer de koffers ingepakt en richting Tarangire gereden. Onderweg was er tijd om te shoppen in de vele soevenirshops langs de weg. Ze vragen hier buitensporige prijzen voor een stuk gesneden hout dus je moet hier flink afdingen. Aangezien Corné dat niet kan was Lisette druk bezig met verontwaardigd te reageren op het eerste bod van de verkopers: "how much!!??" roepen en vervolgens grote verontwaardigde ogen opzetten werkte prima. En zo niet, dan gewoon weg lopen en in de auto gaan zitten. Dan komen ze vlak voordat je weg rijdt alsnog naar de auto met een bod wat meer in de richting komt (nog te veel, maar voor het goede doel).
Onderweg liepen weer veel Maasai met kuddes geiten en koeien, of met een paar ezels tonnen met water te zeulen. De vrouwen dragen hier veel op het hoofd, b.v. zakken met graan, water, of een krat cola. Rond de middag waren we in Tarangire National Park. In dit park staan veel apenbroodbomen (baobab bomen) en er leven heel veel olifanten. Eerst in ons hotel Tarangire Sopa Lodge geluncht bij het zwembad, daarna nog even gezwommen en vervolgens weer klaar voor de game drive door het park. Er zitten hier veel tse tse vliegen die heel aggressief steken. Ze kunnen de slaapziekte overbrengen maar volgens Anderson hebben ze in dit gebied niet het virus bij zich wat dat veroorzaakt. Ze bijten in ieder geval wel hard en ze zijn heel hardnekkig. Ze gaan op de kleuren blauw en zwart af. Daarom hangen rond de Lodge veel blauw-zwarte doeken die zijn geimpregneerd in insectengif. Hierdoor worden de meeste van deze vliegen weg gevangen.
 Het was voor het eerst niet zonnig maar we zagen nog genoeg beesten: waaronder schildpadden, hoorn-vogel, giraffen, wrattenzwijnen, struisvogels, waterbok, impala, reebok, en veel olifanten. In Tarangire is veel water en het zag er erg groen. Veel jonge dieren, waaronder een pasgeboren baby olifant, en een Vervet aapje wat zat te drinken uit het theezakje van zijn moeder. Morgen gaan we de andere helft van het Tarangire park doen an daarna rijden we in 4 uur door naar onze eindbestemming, de Moivara Coffee Lodge bij Arusha waar we nog 2 dagen niets gaan doen (althans, er staat niets op het programma). Kunnen de dames eindelijk een keer uitslapen want tot nog toe was het elke daat om een uur of 6 of 7 op staan!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten