vrijdag 27 december 2013

Ndutu


In de planning vandaag een hele dag rondrijden door het Ndutu gebied, het zuidpuntje van de Serengeti. Anderson had zich weer goed voorbereid want we vielen meteen met onze neus in de boter. Een leeuw had een gnoe neergehaald en alleen zijn kop opgegeten. De rest van zijn lijf lag er nog en de maraboes waren er alvast aan begonnen. Net veel later kwamen er gieren van alle kanten aanvliegen die ook een graantje mee wilde pikken. Binnen no time konden we het karkas niet meer zien van de gieren. Maraboes eten ook de botten op die ze met enzymen verteren die ze aanmaken in een grote zak die onder hun bek hangt. Even later waren we als een van de eersten bij twee cheetah’s die op jacht waren. We zagen er een een aanval openen op een konijn maar die was hem te snel af en verstopte zich snel in zijn hol.
We zitten in het gebied waar de grote trek van de gnoe’s en de zebra’s plaats vindt. Kilometers lange rijen met gnoes die achter elkaar aanlopen. Uit de grond komen mestkevers die de drollen van de gnoes oprollen en naar hun nest rollen. We hebben ook nog anderhalf uur staan kijken naar een leeuwen echtpaar. Anderson had gehoord dat ze in de paartijd waren en dan doen ze het elke 20 minuten.
Nou, we hebben meer dan anderhalf uur staan kijken en het enige wat het mannetje optilde was zijn poot…… Hij likte ook nog even aan zijn apparaat maar daar hield het wel mee op. Verder weer de nodige giraffen gezien, een blauw/groene agaam, veel olifanten, nijlpaarden, een krokodil en flamingo’s. Het was weer een enerverende dag…….. Morgen weer door naar een Maasai dorpje en dan de Ngorongoro krater.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten