zaterdag 28 december 2013

Op bezoek bij de Maasai



De Ndutu Safari Lodge waar we verblijven ligt midden in het natuurgebied en heeft geen hekken. We mogen dus maar iets van 10 meter buiten onze huisjes vandaan lopen. Als we op de veranda zitten trekken er allerlei beesten voorbij. Zebra's, gazellen, wrattenzwijnen en zelfs olifanten. Er vliegen ook heel veel mestkevers (dikke zwarte bommen van beesten) rond die dan tegen het huisje of tegen je hoofd aanvliegen.Vandaag hebben we Ndutu weer verlagen om naar de Ngorongoro krater te gaan.
Onderweg eerst nog weer een paar uur met open dak door het gebied gereden om weer dieren te spotten (het verveelt de dames gelukkig nog niet....). Onderweg kwamen we weer de duizenden gnoe's tegen die in een lange rij achter elkaar aan lopen (soms wel 40 km lang!). Verder mooie grote vogels, gieren, een jakhals met een jonge Thompson gazelle in zijn bek, struisvogels en giraffen gezien.Vlak voor we Serengeti uit reden stond er in de middle of nowhere een groepje van 7 jonge Maasai jongens langs de weg. Die waren aan hun mannelijkheids ritueel bezig. Ze moeten dan twee maanden van huis in de natuur verblijven en weten te overleven. Ze hebben dan witte tekeningen op hun gezicht. Ze wilden wel op de foto en keken niet in de lens maar naar Silke en Nikki die naast mij stonden.

Zij vonden de dames natuurlijk hele vreemde verschijningen...... Even later kwamen we een Maasai dorpje tegen wat we konden bezoeken. We werden begroet door de zoon van de chief en die heeft ons door het dorpje geleid. Ze leven in een cirkel van 24 hutten die gemaakt zijn van takken, gras en koeienstront. Binnen zijn 2 bedden. Een voor vader en de zonen, en een voor moeder en de dochters. Lekker knus!

Verder hebben ze nog een Maasai dans gedaan en gingen ze heel hoog springen. Er was ook een kinderopvang voor de kleine kinderen waar we binnen konden kijken. Daar kregen ze ook les.
De Maasai hebben gigantische oorbellen in en enorme gaten in hun oren. Ze dragen de babies in een zak op hun rug. Na het bezoek zijn we naar de Ngorongoro krater gereden waar we verblijven in de Serena Ngorongoro Crater Lodge. Vanuit onze kamer hebben we prachtig uitzicht over de krater.
Daar gaan we morgen in. Er leven neushoorns dus hopelijk gaan we die morgen tegenkomen (is de enige van de big 5 die we nog niet hebben gezien).

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten