woensdag 25 december 2013

Game drive Serengeti

Onze verblijf, de Serengeti Sopa Lodge, ligt midden in de Serengeti en we hebben vanaf ons balkon een prachtig uitzicht over de savanne. Regelmatig krijgen we bezoek van Vervet apen die de resten chips van het balkon komen likken. Of van vogels met gigantische snavels waarvan we de naam nog niet weten. Het zwembad is ook prachtig, al is het water wel wat aan de koude kant. Vandaag voor het eerst niet zo heel vroeg op want we werden pas om 9 uur opgehaald door Anderson voor een hele dag rondtouren door de Serengeti, op zoek naar fotogenieke beesten. De dames konden dus "uitslapen" tot half 8.  Na een stevig ontbijt gingen we weer op pad. De dag begon al goed want we zagen al snel een uitgeholde buffel langs de weg liggen die door een troep leeuwen was afgemaakt en leeg gegeten. Wat over bleef was het omhulsel met heel veel vliegen en een gigantische lijken meur. De grote hoeveelheden reebokken, Thomson gazellen, wrattenzwijnen en impala's begint al gewoon te worden want we stoppen er al niet meer voor. Regelmatig staan er giraffen aan de acacia bomen te knagen. Vandaag voor het eerst flamingo's gezien. En heel veel leeuwen. De eerste troep lag heel mooi op een rotsformatie die hier plotseling uit de vlakte steken ("kopjes"). De mannetjes leeuw lag bovenop de rots, net als in de Lion King. Onze gids heeft ondertussen veel contact met andere gidsen via een bakkie (breekie breek). Hij weet zo precies de mooie plekjes te vinden (al ziet hij zelf ook heel veel waar wij zo overheen keken).
Na de prachtige leeuwen reden we naar een luipaard die in een boom aan het kopkluiven was op het hoofd van een gnoe. We hebben een half uur naar staan kijken hoe hij die hele kop uit likte en af knaagde. Vervolgens ging hij mooi liggen in de boom alsof hij wist dat hij op de foto werd gezet. Na een groep buffels kwamen we nog een aantal hyena's tegen. En toen was het tijd om te lunchen op een heuvel. Aan alles is gedacht want er was zelfs een WC en een kar met prima koffie! Daarna weer door, langs gieren en leeuwen die in een boom lagen te slapen. Niet veel later het spectaculairste deel van de dag. Er was een groep van drie Cheetah's gespot en daar reden we in een noodvaart naartoe. Aldaar stonden er alweer de nodige jeeps te kijken. We kwamen precies op tijd want niet veel later zagen ze een reebok aankomen en begonnen de Cheetah's op de reebok te jagen! We zagen het zo voor onze neus gebeuren. Helaas wist de reebok te ontsnappen.........
De dag eindigde met een mooie waterbok die ons vlakbij de auto stond aan te gapen. Het is opvallend dat de dieren hier zich helemaal niets aantrekken van de jeeps die hier rondrijden. Ze blijven gewoon staan. Zelfs de Cheetah's gingen gewoon jagen terwijl er 15 jeeps op een paar meter afstand naar ze stonden te kijken en er achteraan gingen scheuren op het moment dat ze begonnen te rennen! Kortom, weer een mooie dag geweest en heel veel gezien!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten