dinsdag 31 december 2013

Tarangire - Arusha

Strak om half 8 vanochtend vertrokken want een lange rit van 4 uur voor de boeg naar Arusha, onze laatste bestemming. Eerst door Tarangire park gereden en weer heel veel olifanten gespot die in grote kuddes de weg over staken op weg naar de rivier. Ook veel baobab bomen die wel 500 jaar kunnen worden en een gigantische stam krijgen waar ze water in op kunnen slaan. De olifanten eten de bast op in de droge periode dus ze zien er soms een beetje afgevreten uit. Onderweg naar Arusha weer langs de Maasai dorpjes gereden en langs hun kuddes geiten, koeien en ezels. Soms staat er een Maassai langs de weg in rood of blauw gewaad met een stok of een speer. Niet voor de toeristen maar gewoon omdat ze zo nog leven. Heel bizar.
Vlak voor Arusha nog bij een slangen dierentuin geweest om naar de slangen te kijken die hier leven en waar we tussendoor zijn gereden. In de parken mag je de auto niet uit dus dan is het heel moeilijk om ze te zien. In de dierentuin waren ze allemaal aanwezig, ook de zwarte Mamba. Een grijzige slang die als hij zijn bek open doet helemaal zwart is van binnen. Het is de dodelijkste slang op aarde. Hij produceert gif wat je centrale zenuwstelsel plat legt en wat je lichaamscellen kapot maakt.
Als je door een zwarte Mamba wordt gebeten ben je in 5 tot 20 minuten dood. Anderson heeft een bushknife (groot kapmes) in zijn auto en een formulier wat je snel moet tekenen als je bent gebeten door den zwarte Mamba. Hij hakt dan met het bushknife je arm of wat dan ook af zod
at je in ieder geval niet dood gaat. Althans,dat is het verhaal. Of het werkelijk zo is weten we niet maar over het algemeen maakte Anderson weinig of geen grapjes.We mochten een jonge Nijl krokodil vast houden, een ongevaarlijk slangetje, en een kleine leopard schildpad. Daarna door Arusha naar de Moivara Coffee Lodge waar we nog twee dagen zullen verblijven. Het ligt 7 km buiten Arusha op een oude koffie plantage. Mooie koloniale huisjes in een prachtige tuin met zwembad en WIFI. Daar zullen de dames zich wel vermaken. We hebben afscheid genomen van Anderson die ons uitstekend heeft rond gereden en veel uitleg heeft gegeven over het wild hier. Ook wist hij perfect alle dieren te vinden, terwijl wij er vaak gewoon overheen keken. Vanavond is het oud jaar duswe zijn benieuwd hoe ze dat hier gaan vieren..... Alvast een goede jaarwisseling!
 

1 opmerking:

  1. Ja, dat was me het reisje wel, deze keer. Wij hebben genoten van jullie verhalen, en hopen dat in 2014 weer te doen! Veel reis en ander plezier in 2014, we hopen er weer bij te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen